Et nytt tiår står for tur. I 2012, dragens år, var det tid for ambisiøs nytenkning – UKEN skulle appellere til sentrumsstudentene. I den anledning ble det reist et gigantisk telt på Koengen. Teltet skulle, med en kapasitet på hele 4.500 personer, legge til rette for dans til basstunge, trance-låter signert av eminente Tiesto. I teltet ble også St. Orvil’s day avholdt for første gang i UKENs historie. Samme år gjestet D.D.E, Lemaitre og Morten Abel, Aulaen og Kjelleren på NHH. Musikkritiker Einar Engelstad i Bergens Tidende, kommenterte at det musikalske programmet var lite kultivert og at det bar et blåruss-preg. Engelstad er hjertelig velkommen til TIX-konsert i mars!

UKErevyen i 2012 gikk under navnet iWorld og spilte på Apple-sjargong og deres visjonærs entre til himmelriket. Med oppimot 10.000 innløste billetter ble revyen tatt godt imot. Forestillingen gjorde storeslem under NM i studentrevy og dro hjem samtlige pokaler. Spesielt markerte sketsjen «Mordet på standplass» seg – kanskje får vi se den igjen under Jubileumsrevyen?

Det musikalske programmet for UKEN14 var velkomponert, bestående av nye, fremadstormende artister, samt veletablerte navn. På programmet stod blant andre UKENkjenningen Klovner i kamp, Trang Fødsel, Backstreet Boys og Veronica Maggio. I tillegg gjestet Kygo aulaen på NHH – det samme året som han fikk sitt virkelige gjennombrudd. Franske Klingande, opptrådte også denne kvelden. Revyen av året gikk under navnet No. 1 – Fordi vi fortjener det. Med grunnlovsjubileet og Norges suverenitet som bakteppe, ble nasjonens selvbilde vittig harselert med.

Også i 2016 kunne UKEN by på et program av høyt kaliber. Det ble store begivenheter med navn som Axwell & Ingrosso, Arif og Karpe. Under sistnevntes konsert forekom kanskje UKENhistoriens mest hodeløse hendelse, da en mann utløste et brannslukningsapparat på scenen. Teltet ble evakuert, og resten av konserten avlyst. En av UKEN16s største opplevelser var det amerikanske Anderson .Paak som sto for, da han med Free Nationals besøkte aulaen med det kritikerroste albumet, Malibu. Revyen, Versus, tok for seg dagsaktuelle konflikter og satte bitre fiender opp mot hverandre. Publikumsfavoritten dette året var «TRUDO», en sketsj med Trude Drevland til melodien fra Kygo sin «Stole the show».

2018 var UKENS siste festival på 2010-tallet, med nok et fullspekket program. Store navn som MØ og Aurora gjestet teltet på Koengen, The Game besøkte verftet, mens Aulaen ble åsted for høylytt allsang til hits fra D.D.E og Staysman. Revyen av året var «#METHREE» og ble tatt godt imot. Sketsjen med et stereotypisk ensemble av patriotiske bergensere som harselerer med en østlending på jakt etter paraply vant prisen for beste sketsj under NM i studentrevy. Festivalen fikk som helhet gode tilbakemeldinger fra publikum. De økonomiske resultatene uteble imidlertid, grunnet blant annet underskudd i driften av teltet på Koengen. Teltet står av den grunn ikke på programmet under UKEN20.