Året er 1980. Marit Bjørgen blir født, John Lennon dør og Forelska i Lærern topper hitlistene. Samtidig, på en fjellknaus i Bergen, arrangeres den moderne UKEN for aller første gang. Også på 80-tallet ble det talt 18 dager i en UKEN og hele NHH, Bergen, Norge og verden for øvrig ble introdusert for den

UKEN stavet på NHHs høyblokk.

Allerede under første UKEN var profileringen på plass. UKEbokstavene ble den gang stavet ved lysene fra vinduene på NHHs høyblokk.

grønne UKEgleden som siden har blitt en stolt tradisjon. Det hele ble – da som nå – sparket i gang med Orvils Vise en tidlig marsdag og revyen Ka i all Bergen fikk strålende anmeldelser. Suksessen var et faktum, til tross for at organisasjonen måtte bygges opp fra grunnen med praktisk talt ingen penger. Det sies til og med at de første artistene på UKEN ble betalt med buttons.

Etter suksessen i 80, var det ingen tvil om at UKEN måtte gjentas i 82. Revyen Riv ruskende gla’ var festivalens midtpunkt, og tradisjonen var i ferd med å etableres for alvor. Orvils kjæreste Ingvil så dagens lys, men forsvant frem til jubileumsrevyen i 2010.

Snøballen rullet videre og UKEN vokste seg større og mer høylytt. Før UKEN i 84 omtalte Morgenbladet NHH-studentenes som Norges mest PR-kåte studenter. Beskrivelsen kom som følge av en pressekonferanse i musikkpaviljongen med champagnes

En delegasjon fra hovedsponsoren til UKEN ble flydd inn med helikopter under JappeUKEN.

En delegasjon fra hovedsponsoren under UKEN 86 ble fraktet til NHH med helikopter. Etter revypremieren ble de kjørt til Hotell Norge i limousin.

ervering hvor pressen var invitert ens ærend for at det nye styret kunne meddele at, ja; det skulle bli UKEN igjen! Dette var også året den første UKEbussen så dagens lys, og som billettkontor var den en ren genistrek. Den offensive holdningen viste seg å bære frukter og det hele endte med et pent overskudd på en halv million kroner.

Optimismen var stor da UKEN 86 – senere omtalt som JappeUKEN – ble sparket i gang. Den som fikk gleden av å lede det hele var den første kvinnelige UKEsjefen, Nini Helset. Ryktene går om at en aldri, hverken før eller siden, har vasset i større hauger med champagnekorker i gangene på NHH. Hovedsamarbeidspartnere og UKE-styrer fra andre byer ble fløyet med helikopter fra Flesland og verdensrekordforsøket innebar å lage verdens dyreste knapp. Dette var også året UKEstyret og revyaktørene ble sittende fast i snøstorm på Kastrup før URpremieren etter et nachspiel i København. Helt dagligdags i 86′ det altså.