UKEN starter for fullt denne helgen, med UR-premiere, Jubileumsrevy, konserter og show. Under en slik festival som UKEN sier det seg selv at konsum av ulike drikkevarer vil bidra til en del plastkopper, noe som ikke er særlig bra for miljøet. Med visjonen «Et grønnere UKEN» har UKEN gått inn i et samarbeid med Hansa Borg Bryggeri og Infinitum for å gjøre sin del av jobben som kreves for å redde klima og miljø for fremtidige generasjoner.

Mer miljøvennlig, få utfordringer

UKEN vurderte en stund en løsning der gjenbruksglass skulle samles inn, vaskes og brukes på nytt. Valget falt imidlertid på en løsning hvor man heller sender inn de brukte plastikkglassene til Infinitum for smelting og produksjon av nye glass.

Prosessen fungerer slik at alle glass levert av Hansa er resirkulerbare, før de blir levert tilbake til Infinitum etter at UKEN har brukt dem. På denne måten reduserer man plastikkproduksjonen betydelig, samtidig som det ikke byr på noen store endringer rent logistikkmessig. Vanlige plastglass er med andre ord helt utfaset, noe vi UKEN er veldig stolt av.

Rundt omkring på arrangementene vil det være egne søppelbøtter øremerket disse plastikkglassene. Fordelen med en slik løsning er blant annet at UKEN bidrar til lavere CO2-utslipp, samt en lavere produksjon av fossilt materiale.

Grønt fokus før og under UKEN

I tillegg til et nytt system for plastikkglassene har UKEN gjort flere andre tiltak for å vise at man tar ansvar. Alle bilavtalene til UKEN består av hybridbiler og alt av matservering før og under UKEN blir servert på bambusfat. Det er med andre ord liten tvil om at UKEN har tatt grep for å kunne bidra til et bedre klima og miljø.

UKEN nærmer seg med stormskritt, og nå vet du at du kan kjøpe deg en øl under de ulike arrangementene med god samvittighet!

 

Billetter til de ulike arrangementene finner du her

 

 

Journalist: Christian Arstein