UKEhistorien: 2000-tallet

Vi går inn i et nytt årtusen. 2000, 20 år siden straks, og til Aulaen kommer navn som Primal Scream, Bloodhound Gang, Travis. Sistnevnte er akkurat blitt verdensstjerner, rasket med seg flere BritAwards, før de dumper inn hos oss. Overseas. Veldig stas.

DeLillos, Euroboys. Det er nye tider, Bergen er verdens kulturhovedstad for året og UKEN setter rekord i verdens største seigmann. Ja, så store navn og mye musikk, og revyen med Øyvind Rafto og Anders Hoff vinner fire av fire pokaler under NM i studentrevy på Ås. Stor smell i regnskapet, skal sies. To år senere, 2002, UKEN går ut med mer enn en million i pluss. Revyen er «Egoland» og en suksess. Madcon, The White Stripes, vi er internasjonale, euroen blir introdusert i januar, Sondre Lerche.

I 2004 er Jon Niklas Rønning instruktør for revyen, «POP» er konseptet tvers igjennom, vi setter verdensrekord i lengste Elvis-karaoke ved «Krøllvis»: førtito timer og tjueni minutter og førtifem sekunder. Og Klovner i Kamp er på plass. Som kjent, de kommer igjen og igjen, og i 2020. Rekken med gode navn er i vals, Belle & Sebastian. Vi har Turboneger og Jan Eggum. Det er brennevinsservering i Campus og Victor D. Norman trekker seg som arbeids- og administrasjonsminister, et par dager før Urpremieren. 2006 er Ibsen-året, det er hundre år siden Henrik Ibsen takket for seg, og UKEN har ny UKEbuss etter begravelse av «den gamle portugisiske damen». 2006, med ny, grønn buss, og ny, veldig grønn genser. Regnskapet går godt i minus. Revyen heter «Supernova» og vinner pris på pris på Ås.

2008, FN har valgt året til å være internasjonalt år for poteten, og Planeten Jordens År. Det speiler seg fint i UKEN’08, med miljøsatsing som et av hovedområdene. Vi setter verdensrekord i største pantelapp, 12016.5 kroner, og pengene går til Regnskogsfondet. Jason Mraz kommer til Aulaen. Ila Auto. Det er suksess. Kaizers Orchestra. Boney M. Navnet på revyen er «Re: revy», og den sikrer seier i studentmesterskapet i revy enda en gang. Hele UKEN kommer ut på andre siden med et overskudd på nesten to millioner. Med det nærmer tiåret seg slutten, og 2010 har med seg 50 Cent og det er tretti år siden første rene NHH-uke. Jubileum. Ja, så 50 Cent, Klovner i Kamp igjen, Vengaboys, Temptation Candyland. Torgallmenningen med 1008 grønne hoppeballer i verdens største hoppeballprosesjon. Altså, tiåret sitt, ti år med veldig vekst.