1946–72: Tradisjonen fødes

1946–72: Tradisjonen fødes

UKEN i Bergen starter her. Det var 1947, feiringen av frigjøringen hadde nettopp lagt seg og de tre studentforeningene i Bergen samlet seg rundt revy. Det var da Ole Bull Scene var Ole Bull Kino, og i 1947 ble den ble arena for den nye studentrevyen. Stor suksess fristet til gjentakelse, og en tradisjon var født. De neste årene vokste både engasjementet og omfanget til å bli mer enn bare revy, og arrangementer som nattklubb og kapproing ble en del av

1980: Ka i all Bergen

1980: Ka i all Bergen

Etter 8 år i dvale våknet tradisjonen til liv igjen, denne gangen i korridorene på Norges Handelshøyskole. UKEN bevegt seg med dette fra sentrum av byen og ut til økonomene i Sandviken. 17 dager fylt til randen med revy, konserter og arrangementer konstaterte at tradisjonen var tilbake. UKEN etablerte igjen sin plass som gledesspreder i Bergen by.

1982: RIV RUSKENDE GLA’

1982: RIV RUSKENDE GLA’

UKENs musikalske fortid er preget av mange kreativeartistnavn. Dette året var intet unntak, og kunne skilte med artistnavn som Salty Dog, Gruppesax, Olavsens Vreng og Vri og Søkk og Snøre. UKErevyen stod fremdeles som festivalens midtpunkt, men det oppstod også en rekke nyvinninger. Det var blant annet skidag på Torgallmenningen, Barneteater og en UKEradio som gjenoppstod fra den lange dvalen etter UKENs aller første år.

1984: E DET NØYE DÅ?

1984: E DET NØYE DÅ?

Rundt UKE-tider hvert år dukker det opp en grønn buss med to etasjer midt på Torgallmenningen i Bergen. Det kan vi takke 1984 for og UKEstyret som dro til Lisboa for å hente hjem billettkontoret på firehjul.   Dette året ble det arrangert en pressekonferanse før UKEN, rett og slett for å melde at – ja, det ble arrangert UKEN i 84 også. Derav Morgenavisens overskrift.

1986: PÅ VIDT GAP

1986: PÅ VIDT GAP

Dette var er UKEN for sin tid. Det var da jappetiden herjet landet og De Lillos’ stjernestatus fremdeles stod i stil med den lille scenen de spilte på i kjelleren på NHH. Pengene flommet og studentene var uovervinnelige.   Et nachspiel endte i København og førte til at skuespillerne ble sittende

1988: ANNET PAR UTVENDIG

1988: ANNET PAR UTVENDIG

Med et historisk langt revynavn og en etter hvert godt etablert studentfestival, satset revyen på et mer samfunnsaktuelt og mørkt tema enn tidligere.   UKEN leverte rekordoverskudd, og en av UKEsangene kom seg helt til fjerdeplassen på Norsktoppen, tre uker på rad.

1990: DE RISIKABLE

1990: DE RISIKABLE

Forsøket på å lage verdens lengste klessnor lyktes kanskje ikke, men revyforestillingen traff i det minste akkurat der den skulle. Etter å ha spilt til fantastisk kritikk under UKEN i Bergen ble den samme sommer satt opp en hel uke på Chat Noir i hovedstaden.   Med hyllest fra revykongen selv, Leif Juster, kan man vel trygt kalle dette suksess og litt til.

1992: FABLOID

1992: FABLOID

UKEN 92 ble fostret opp på en mektig porsjon forventningspress fra suksessen i 1990. Murphys lov trådte i kraft, og stilte med både snøstorm og tekniske problemer under revypremieren. Publikum kom seg ikke ut til NHH i snøkaoset, og den oase-inspirerte telt-loungen utenfor inngangsdøren ble revet bort av vinden. Etter dette ble det solgt totalt 70 billetter til revyen. Det står vel kanskje til en rekord i seg selv. Likevel, revyen var nok bedre enn ryktet skal ha det til. Og konsertmessig ble det levert en lang rekke gode opplevelser.

1994: LIV LEVENDE

1994: LIV LEVENDE

Det var OL -året og UKEN skulle nå være av og for fUKENsjonærene. Jan Eggum stod igjen på plakaten og fikk beholde tittelen som artisten med flest UKEbesøk. Det var likevel Liverpool-bandet Boo Radleys som var det store dette året. Konserten deres under UKEN i Bergen er faktisk til og med noe Knausgård har fått med seg i en av sine bøker. Debatten om hvordan forholdet mellom UKEN og det nye Kvarteret skulle bli i fremtiden dukket også opp i 94, og mange så allerede da for seg et samarbeid de kommende årene.

1996: KAMERA GÅR

1996: KAMERA GÅR

Dette ble ingenting annet enn en suksess, og revyen fikk historiens første sekser av Bergensavisen. I forbindelse med 50-års jubileet på revyen ble det også gitt ut både CD og bok.   Dette var året da UKEN virkelig gikk tilbake til sine røtter. For første gang siden 1972 var den igjen et samarbeid mellom NHHS, Studentersamfunnet, ASF og Kvarteret. Konsertene ble holdt både på NHH og på Kvarteret.

1998: KALLDETKADUVIL

1998: KALLDETKADUVIL

Til tross for et stort overskudd fikk UKEN en hel del uheldige oppslag om at svinnet var rekordstort. Det var også rikelig med rykter om underslag og politianmeldelser. Til slutt ble det likevel levert inn et regnskap med under 1 prosent svinn.   Revyen dette året lente seg i større grad enn tidligere på det verbale, med et mindre orkester og enklere sceneuttrykk. Det fungerte, og ifølge Bergens Tidende var revyen “ellevill”.

2000: TVETIDI’

2000: TVETIDI’

Til tross for dyre konserter og en revy spilt inn til langt under budsjettet, vant Tvetidi’ fire av fire pokaler fra student NM i revy, mye takket være de to kommende Raske Mennene som strålte på scenen. Artistene dette året ble i mye større grad enn tidligere hentet utenlands. Blant annet Travis, som nylig var blitt verdenskjent, gjestet Aulaen på NHH. Også det da godt kjente bandet Bloodhound Gang kom hele veien til UKEN og Bergen. Regnskapsmessig gikk UKEN på en stor smell og det forsinkede resultatet ble senere nedjustert til et underskudd.

2002: EGOLAND

2002: EGOLAND

UKEN som fødte “nachspiel med oddetall” og radiomonologen til Øyvind Rafto overrasket alle med utrolige resultater, og Aulaen ble fylt av artister som Sondre Lerche og Madcon. Bookingen av det verdenskjente bandet The White Stripes skiller seg likevel ut, og står som en av UKENs kanskje beste bookinger. Og det var ikke bare på Aulascenen det var liv. Fenrik Lane, med den da ukjente rørleggeren Kurt Nilsen i spissen, spilte på scenen i Campus. Etter generell bøllete oppførsel backstage samt en fot gjennom en vegg, ble de kastet ut av Daghavende.

2004: POP

2004: POP

Etter å egentlig ha blitt utestengt på livstid av Backline i 1995 kom Turboneger tilbake til UKEN. Grunnen til utestengelsen var at vokalisten hadde ødelagt en mikrofon ved å stappe den opp et visst sted på seg selv.   En av årets store satsinger var konsertteltet, men prosjektet kom aldri helt i mål dette året. En nyvinning som derimot ble suksess var brennevinsservering i Campus, noe

2006: SUPERNOVA

2006: SUPERNOVA

2006 er året den nye UKEbussen ble tatt i bruk. En frisk og rask Londonbuss med to etasjer, ingen motor og den vakreste grønnfargen en kan finne.   I tillegg til ny buss ble studentene vitne til flere konserter enn noen sinne, og blant annet den da unge Lars Vaular gjestet Aulaen. Dette gikk heldigvis ikke på bekostning av revyen, som seg hør og bør gjorde rent bord under VM i studentrevy. Aktøren Erik Førde tok i tillegg med seg en ærespris fra Norsk revyfestival. Grunnet skivebom hva gjelder beregning av inntekter gikk UKEN dette året med et stort underskudd.

2008: RE:REVY

2008: RE:REVY

Revyen ble atter en gang suksess og var den mest besøkte UKErevyen på ti år. I tilegg til å vinne studentmesterskapet i revy ble den satt opp på Chat Noir samme sommer, noe som kun hadde skjedd en gang tidligere i UKENs historie. Artistbookingene var noe tryggere enn forrige gang, og høydepunktet var amerikaneren Jason Mraz som kom med det som skulle bli sommerens store hit. Miljøsatsingen dette året kommer til

2010: AMATØR!

2010: AMATØR!

Det var 30 år siden UKEN våknet fra dvalen i 1980 og begynte å arrangeres kun av NHH studenter for første gang. Dette skulle feires. Det ble satt opp jubileumsrevy og et helt symfoniorkester ble hyret inn for anledningen. Det som kanskje likevel huskes best fra dette året er bookingen av 50 Cent. Sjelden har en så stor verdensstjerne spilt på scenen i Aulaen på NHH.

2012: iWORLD

2012: iWORLD

De tidligere UKEstyrenes store drøm om et konserttelt gikk dette året i oppfyllelse og ble virkelighet. Et enormt telt med kapasitet til å romme 4500 publikummere ble satt opp på Koengen, og selveste Tiesto kom og fylte det med liv. Kostnadene ble kanskje mye diskutert, men teltet har fått komme tilbake på Koengen hvert UKEår siden. Revyen iWorld gikk til topps, og ble av BT kalt “den beste noensinne”.

2014: NO. 1

2014: NO. 1

UKENs grønne maskot ble i 2014 foreviget i bronse og avduket utenfor NHH. Der står han fortsatt i dag, og har nok planer om å bli stående en stund. I teltet på Koengen spilte Veronica Maggio og Backstreet Boys, mens Aulaen ble fylt av blant annet Klingande og Kygo. Revyen var inspirert av grunnlovsjubileet og ifølge lokalaviser leverte studentene vare.