UKErevyen setter verdens kaos på agendaen!

Kjøpt billetter

Det siste året har rundt 1000 studenter fra de ulike studiestedene i Bergen gått sammen for å arrangere UKEN 20. Alt fra konserter, arrangementer og show skal forme vårens vakreste eventyr, men selve kjernen i UKEN er selvsagt UKErevyen. Gjennom hele fire tiår har UKErevyen scenesatt dagsaktuelle tema, og årets revy er intet unntak.

Foto: aktører og dansere for UKErevyen Zoo

Tema for årets revy er «Zoo» hvor man tar for seg hvordan verden har blitt villere, mer utemmet og preget av moralsk forfall. Australia brenner, Grønland smelter og Regjeringen bytter ministre raskere enn været i Bergen slår om. Mye av problemene vi står ovenfor i dag er menneskeskapt, samtidig er det vi mennesker som sitter på svar og løsninger til disse problemene. Greta Thunberg kjemper sin kamp for klimakrisen, Trump avfeier det hele, mens Brexit skaper uro ute i Europa. Hvem vet hva aktørene vil vise oss når UKEN sparker igang?

UKErevyen 2020 er regissert og skrevet av Espen Alknes og Paul Håvard Østby. Alknes har mye erfaring på scene og foran kamera. Med roller i serier som Side om Side, Himmelblå og Lilyhammer har UKEN sikret seg en regissør med god erfaring. Østby har på sin side tidligere skrevet UKE-revyer for UKA i Trondheim, samt turnert med Bye & Rønning som en komikertrio, og det vil bli spennende å se hvordan «Zoo» blir satt opp!

Foto: årets aktører og instruktør for UKErevyen Zoo

Det som skiller årets UKEN fra tidligere år er at UKEN feirer hele 40 år! Gjennom fire tiår har studenter fra Bergen sørget for å male Bergen grønn. Denne gangen er intet unntak, og spesielt for året er at det vil bil satt opp en jubileumsrevy som viser de beste innslagene UKErevyen har underholdt Bergens innbyggere med i løpet av de siste 40 årene. Gamle aktører vender snuten mot Bergen for å skinne på scenen en aller siste gang, i tillegg til at nye sketsjer og sanger vil se dagens lys. Denne revyen vil man nødig gå glipp av, skal man tro sjef for jubileumsrevyen Skage Lem.

UKEN kan altså skilte med hele to revyer denne våren. Inn i verdens kaos med UKErevyen, eller nostalgi med Jubileumsrevyen? Uansett så blir det nok magisk! Hvorfor ikke dra på begge?

I tillegg kan du under UKEN få meg deg en rekke andre opplevelsers som livepod med Jan Thomas og Einar, maling med Aune Sand, wrestlingshow, barnedag, maskeradeball, TIX-konsert og mye mer!

Billetter til UKErevyen, jubileumsrevyen og andre UKEN-arrangementer finner du her

Kjøpt billetter