STJERNESKUDD PÅ KVARTERET

FAY WILDHAGEN.Sofia Fredricks Sprunggun2

 

HVEM, HVOR, NÅR?

Sted: Kvarteret i Bergen

29. februar Fay Wildhagen

 04.mars Gundelach

Billetter HER.

 


Når UKEN nærmer seg sentrum er det med to av landets mest lovende talenter. Hun er nominert til Spellemann som Årets nykommer og sammenliknes med Feist og Ane Brun. Han er spådd sitt store gjennombrudd i 2016, og er allerede velkjent i Oslos klubbmiljøer. Møt stjerneskuddene Fay Wildhagen og Gundelach på Kvarteret.

De siste årene har UKEN i Bergen stadig beveget nærmere byens sentrum, og årets konserter på Kvarteret er et naturlig skritt i samme retning. De to up-and-coming talentene har begge blitt listet av Spotify som artister de har stor tro på fremover – Fay i 2015 og Gundelach i 2016. Bookingsjef Oskar Jensen Skulberg er full av forventning.

– Vi er veldig fornøyd med å ha to så flotte navn som Fay og Gundelach på plakaten. Dette blir to fantastisk kule konserter – det er bare å glede seg!

Siden debutalbumet Snow kom i juni i fjor har har Fay Wildhagen høstet både toppkarakterer og lovord for sin melankolske popmusikk. Med nydelig stemme og en sikker hånd på gitaren mestrer hun å blande det sarte med det kraftfulle. I sommer gjestet hun festivaler som Roskilde og Øya, og hun har spilt til utsolgt konsert i Bergen. Wildhagen er bare 22 år gammel, men beskrives likevel som selvsikker og trygg i musikken. Talentet hun besitter er fengslende og rått, og mandag 29. februar kan det oppleves under UKEN i Bergen.

Knappe 4 dager senere huser Kvarteret Gundelach, nok et ungt talent. Med sin elektroniske melankoli er han på god vei til å ta Norge og verden med storm. Oslogutten har vært tilstede i hovedstadens klubbmiljøet siden han var 16, og gjorde seg først bemerket som DJ. Nå lager han elektronisk musikk litt utenfor klubbsjangeren, fylt med en hviskende vokal og pulserende rytmer. I desember solgte han ut Jaeger i Oslo, og i tiden fremover venter både by:Larm og Øyafestivalen. Singelen hans Spiders kom like før jul, og har allerede har fått stor oppmerksomhet internasjonalt. Pharrell Williams har selv håndplukket låten til sitt eget radioshow. Fredag 4. mars tar Gundelach med seg sin elektroniske pop til Bergen for første gang.

 

Bilder: Pressebilder