SOULKONGE TIL UKEN


Når: 2. mars          Hvor: Aulaen, NHH          Billetter: HER          Tekst: Øyvind Fredriksen          Bilde: Pressebilde


I sjiktet mellom soul og R&B kan UKEN i Bergen love funky rytmer og groove når Anderson .Paak spiller opp til fest.

Det amerikanske stjerneskuddet Anderson .Paak, som nettopp har signert med Dr. Dres plateselskap Aftermath Entertainment, gjester Aulaen under UKEN i Bergen. Etter nylig å ha sluppet det svært kritikerroste albumet Malibu, har rapperen fra Oxnard i California blitt sammenlignet med andre storheter som Kendrick Lamar og Dr. Dre.

Brandon Paak Anderson, som artisten egentlig heter, har en fortid som gårdsarbeider på en lovlig marijuanafarm. Her ble han sagt opp uten forvarsel, og endte opp på gata sammen med kona og sønnen. Det ble starten på ferden mot hans første album, Venice, som kom ut i 2014. På tross av en mer medioker mottakelse, ble Paak Anderson oppdaget av raplegenden Dr. Dre. Da Dr. Dre lanserte sitt etterlengtede comebackalbum Compton sensommeren 2015, var Anderson .Paak bidragsyter på hele seks av albumets 16 sanger. Dette gikk ikke upåaktet hen, og Oxnard-rapperen tok fantastisk godt vare på muligheten.

Sjangeren omtales som «vanskelig å beskrive», men de aller fleste vil nok plassere .Paak i området soul og R&B. Førstnevnte på grunn av en fløyelsmyk og noe sår stemme, sistnevnte på grunn av fantastisk deilige rytmer og en groove som garantert vil bære en hel Aula på NHH. Paak trakterer av og til også slagverket under konsertene, så ikke bli overrasket om han viser frem trommestikkene.

Dagens Næringsliv lovpriser .Paak og bandet, The Free Nationals, og februarkonserten i Oslo er allerede utsolgt (folk går seriøst mann av huse på Facebook-arrangementet). Det er duket for en forestilling av sjeldneste sort under UKEN i Bergen, og i spotlighten skinner Anderson .Paak.