Slik får du A på eksamen

David Høysæter Meninger

FOTO: Kosmos.no

UKEN har samlet sine syv beste tips for å sikre deg både A-snittet og drømmejobben.

Gå hardt ut. Begynn tidlig i semesteret og gi full gass. La studentkortet gå varmt i låsemekanismen til lesesalen. Ta pauser, repeter eksamensoppgaver og organiser kollokviegrupper.

Å ja? Du gikk ikke hardt ut for fire måneder siden? Ikke mist håpet. Du kan følge disse syv rådene for å fremdeles sikre toppresultatet.

1. Trøstespis
Fet deg opp før eksamensslakten. Kommer du deg ikke på lesesalen er det greit: du kan sitte hjemme og spise godis.

Det er lov til å kose seg i eksamensperioden. Foto: Fredrik Geving Bedsvaag, UKEN Foto

2. Fisk etter komplimenter.

Det er ingenting sensor liker bedre enn å gnage på en litt oppfetet selvtillit. Møt de halvveis, så får de jul de også.

3. Dagdrøm.
Den letteste måten å få gode karakterer på er å lukke øynene og forestille seg at du har fått gode karakterer. Ta det med ro, vennen.

Sjekk hvilke UKEN-arrangementer du kan dagdrømme om her

4. Syng pensum.
Gjerne i grupper, gjerne alene. Føl deg fri. Stem stemmen. Rens halsen. Hva kan vel være bedre enn å få en pensumssang på hjernen?

Har du lyst på fetere sanger enn pensumsanger på hjernen? Sjekk ut denne spillelisten!

5. Omfavn yrheten.
Å bytte karakterer mot sex er ikke bare ulovlig, men også avhengig av at motparten holder ord. Men visste du at sex har positiv påvirkning på dine kognitive evner? Det er altså bare å omfavne våryrheten og finne din make dersom karakterer er viktig for deg (og det er det vel siden du leser dette?). Hvilken bedre måte å gjøre dette på enn å la kroppen riste løs under ”Rumpa mi” en heidundranes fredagskveld 2. mars med D.D.E? Libidoen kommer til å takke deg.

Tilbyr oxytocin: Herlig stemning er å vente når D.D.E spiller 2.mars. FOTO: Audun Roald Strøm, UKEN Foto

6. Le deg gjennom eksamensperioden.
En eller to øl i hverdagen reduserer hjerte- og karsykdommer med 20-30 %. Alt etter dette gir i beste fall avtakende nytte. Men en god latter forlenger livet! St. Orvils Day lar deg omfavne både kjerringråd og sporadiske funn av helsemessige gevinster knyttet til øl. Nettogevinsten regner du slik den passer deg. Vi skal ikke komme med helseråd på andres vegne, men med A-snitt i boks er det viktig å forlenge livet. Du må jo maksimere karrieregevinstene og den undervurderte ”skryte i kantinen”-effekten.

7. Kjøp billetter til UKEN.
Du ønsker ikke å overanstrenge deg for å oppnå toppkarakter. Det krever en strategisk tilnærming til pensum – og du må virkelig sette hodet i riktig stemningsleie. Få er råere på mesterlig kyniske trekk enn vår landsmann Magnus Carlsen. Og den riktige måten å finne dette tankesettet på er ved å få med deg The Game 5. mars. Sammen med UKEN-alumni Anderson.Paak lagde de låten ”Magnus Carlsen” på det kritikerroste albumet ”The Documentary 2”. Du er nå, sammen med resten av publikumet, en del av A-toget.

Vet du ikke hvordan du kjøper en billett til UKEN? Skaff billetter til The Game her, og til andre arrangementer her!