KLAR – FERDIG – LIMBO

UKEN 96 Verdens lengste jenka2Her fra Torgallmenningen i 1996, da UKEN forsøkte å lage verdens lengste jenka.


Hvor: Torgallmenningen           Når: Lørdag 27. februar          Tekst: Olve Hagen Wold          Bilde: UKENfoto


Er du den beste limbodanseren i Bergen? Og hvor mange kan egentlig danse limbo på én gang? Det blir i hvert fall god stemning lørdag klokken 12, når begge deler settes på prøve. UKEN arrangerer limbokonkurranse på Torgalmenningen og alle kan være med, gammel som ung! Målet er å sette verdensrekord for antall deltagere.

How low can you go?

Limbokonkurransen arrangers i tre klasser, med starthøyder på 1.7 m, 1.5 m og 1.3 m. Når alle deltagerne har passert, settes høyden ned helt til det bare står én deltager igjen. Det blir også DJ, og Rabalder og selveste UKEmaskoten Orvil kommer til å lede an. Gruppeleder for arrangementet, Christine Øvstedal, gleder seg veldig.

– Under UKEjakten var stemningen i byen helt magisk. Dette i kombinasjon med UKEglede og sprell i byen er alltid bra!

Ikke første gang

Verdensrekordforsøk har blitt en sterk tradisjon for UKEN. Det første forsøket ble arrangert allerede under den første moderne UKEN i 1980, da målet var å sykle helt til Afrika på Ergometersykkel. Siden da har ivrige fUKENsjonærer blant annet laget verdens største pannekake, sydd verdens lengste slips, knytt verdens lengste kleslenke, fremført verdens lengste Elvis-imitasjon og avholdt verdens største blokkfløytekonsert. Noen av forsøkene har til og med kommet i Guinnes rekordbok! For å sette ny verdensrekord, trenger UKEN nå 500 limbodeltagere. Christine Øvstedal har tro på at målet kommer til å bli nådd.

– Jeg har stor tro på at vi kommer til å klare det, særlig med det flotte været og engasjementet i byen rundt UKEN!

Det er med andre ord ingen grunn til ikke å finne frem paljettbikinien og være med å skrive UKEN 16 inn i historiebøkene.

VRF_Kristian Pletten og Oda Myhrvold_2

Under UKEN 12 gikk verdensrekordforsøket ut på å samle det høyeste antallet mennesker med rockering på en og samme plass.