– DET VAR HELT RÅTT

25415372215_a3e3284b1b_o


Tekst: Sara Helene Rønningstad          Bilde: UKENfoto


Mandag kveld sto bergensstudentene tett i den intime konsertsalen på Kvarteret. Like fremfor dem sto Fay Wildhagen og tryllet seg inn i hjertene med sin vinnende framtreden og utrolige dyktighet. Mellom numre med både rolig klimpring og krevende rock, tok hun seg tid til å fortelle publikum hvor glad hun er i dem.

– Jeg hadde tenkt å være mer seriøs i kveld, men jeg klarer det ikke. Det er bare så mye glede i å få være her med dere.

Ivrige publikummere inviterte henne med på fest og latteren brøt ut da en lovet å bære henne på skuldrene hele kvelden. Men når musikken begynte, stilnet stemmene. Kveldens sanger var hentet fra debutalbumet Snow, som har høstet gode kritikker og blitt etterfulgt av en nominasjon til Spellemannsprisen Årets Nykommer.

Nært og vakkert

Etter konserten utdypet Fay hvordan opplevelsen på Kvarteret var:

– Det var skikkelig, skikkelig gøy. Helt rått. Jeg setter så utrolig pris på respekten publikum viste for musikken. Det gir oss på scenen mye dynamikk og rom til å utfolde oss, og gjør det veldig morsomt å spille.  

Jenta fra Bærum var også godt fornøyd med lokalet. Det kledte musikken hennes svært godt, og Fay fremhevet følelsen av fellesskap som oppstår i et så nært og intimt lokale. Før helgen spilte hun også gitar på konserten til ARY, som UKEN arrangerte i Aulaen på NHH.

– ARY er en god venninne og jeg har et nært forhold til musikken hennes. Det er veldig gøy å spille med henne.

Likevel er det noe ganske annet å fremføre sine egne låter. Fay befinner seg i et unikt musikalsk landskap, og har med seg både trommer, fiolin og trompet for å skape helheten hun ønsker.

– Dette er jo mine sanger, mine fortellinger og mine toner. De kommer fra hjertet. Jeg blir også veldig glad i dette publikummet, som på en måte er mitt publikum, min hjertegjeng.

Naturlig helhet

22-åringens sang er full av skjøre vibrasjoner som hun fremfører med stor musikalsk trygghet. Dette kommer helt naturlig for henne.

– Jeg har selvfølgelig øvd mye på sang, gjennom å gå i kor i mange år. Men ellers har jeg ikke trent spesielt på måten jeg synger. Det handler mer om det jeg vil formidle. Gitaren, musikken, sangen og tekstene hører sammen i helheten. Med et slikt publikum som i kveld, står jeg ikke og tenker over teknikk. Det kommer naturlig.

Hun er fornøyd med å være med på UKEN og ærer arrangørene for jobben de gjør.

– Som artist er det veldig godt å komme til dekket bord og merke at folk har kontroll. De som jobber her er utrolig flinke og behjelpelige og det er lett å merke at de har lagt stor innsats ned. Det er skikkelig kult med arrangører som bryr seg.