FESTIVALDAGEN

Coverphotoannonserwasabimdato

Det blir nok av testosteron og talent i UKE-teltet på Koengen lørdag 5. mars. Under den enorme teltduken har vi samlet 8 menn som sammen skal sørge for den gode festivalstemningen. Sett av en dag til noe av det beste Norge har å by på: Karpe Diem, Arif, Omar og Bare Moro Impro.


 

Vi vet at vinteren i Bergen ofte blir lang og våt og ganske kald. Så vi laget en rømningsvei. Glem verden litt og forsvinn inn i UKE-teltet til en hel dag fylt med de viktigste elementene fra en herlig festival; bra musikk, bra mennesker, nok av øl og litt for mange matboder som konkurrerer om sansene. Drøm deg bort i den typiske festivalfølelsen litt utenom den typiske festivalsesongen.

Det blir gjennomgående underholdning hele dagen, og vi kan glede oss til en perfekte kombinasjon av rå rap, gode latterkramper og møtet mellom soul- og klubbrytmer. Utvalget er håndplukket for det perfekte blandingsforholdet mellom gamle slagere og nye oppdagelser, etablerte artister og voksende stjerner. Du har nok ikke hørt alt før. Men vi håper at du vil høre alt igjen.

OMVR

Det er under et år siden 27 åringen fra Tvedestrand kom med debutsingelen ”Hold you back”. Likevel har han allerede rukket å få kallenavn som ”Norges nye soulhåp” og ”Norges nye R&B-ambassadør”. Og det er kanskje ikke så rart. Siden han gikk ut av semifinalen i The Voice i 2012 har han jobbet med å finne sin egen sound. Inspirert av Stevie Wonder og Donny Hathaway kombinerer han en stemme perfekt for soulmusikk med sin voksende interesse for klubbscenen. Selv beskriver han det som ”litt klubb, litt soul, litt pop og litt krydder”. Han spilte seg gjennom by:Larm og sommerens festivaler til strålende kritikker, og i starten av oktober slapp han sin nyeste singel. ”Up in the air” ligger litt utenfor det klubblandskapet vi kjenner ham fra, og det blir spennende å se hva han finner på under teltduken 5. mars.

Karpe Diem

Med sine 5 album har de gang på gang klart å overgå sin egen suksess. Allerede siden debuten i 2004 har tekstene deres toppet hitlistene, blitt rost av kritikerne og pugget av publikum. Sammen har de rappet seg til tre Spellemannspriser og var i 2013 første norske rapgruppe til å fylle Oslo Spektrum. I februar legger de ut på klubbturne med sitt nye prosjekt ”Heisann Montebello”. 5. mars kommer de til Bergen, så gjør deg klar til å synge med og hoppe i takt.

Arif

Du kan ha hørt ham på radioen med hitten “Gal” for en stund siden, sett ham på sommerens Slottsfjell festival eller kanskje du husker ham fra 2013. Den gangen kalte han seg Phil T. Rich og vant Årets Urørt. Samme år kom minialbumet Aldri & Alltid, der han begraver sitt tidligere alterego og går videre under eget navn. Det har gått fort med Arif, fra han i 2012 debuterte med EP’en “Kom Så Tok Færdiih”, til han i år stod på Slottsfjellets Kongescene. HighEnd/Asfalt er hans første fullengder, og albumet er fylt til randen med kontraster og ærlighet. Han har bevist at han ikke bare behersker det lekne og kompromisløse, men også det såre og brutale. Vi har stor tro på at han imponerer med et energisk sceneshow i teltet 5. mars.

BMI

De går under navnet Bare Moro Impro, og de lover å lyse opp den grå vinteren i Bergen. Gjengen består av Olav Svarstad Haugland, Emil Lystvedt Berntsen, Leo Magnus de la Nuez og Christian Fredrik Mikkelsen. De fire guttene har base i Bergen, og siden starten i 2012 har de improvisert til latter gjennom hele Bergen, fra Lille Ole Bull Scene til store Grieghallen. Selv beskriver de seg som seg som “fire stjerneskudd på den regntunge Bergenshimmelen”. Halvparten av gjengen kan du høre i Lunsjkake på P3 hver helg, guttene samlet møter du i UKE-teltet 5. mars.

Overbevist? JA. 

Det er to billettyper å velge mellom:

Festivaldag – de åpenbare valget. Få med deg alt og alle som gjester UKE-teltet lørdag 5. mars.

Festivalkveld –  hvis du ikke er så glad i å le, eller av en eller annen grunn allerede har planer dagen 5. mars, kan du likevl få med deg Karpe Diem som avslutter kvelden.

Teltet åpner for Festivaldagen kl. 1500.

Billettsalget åpner 27. oktober kl 1400.

Kjøp billetten din HER.

Tekst: Vilde Nadheim