EN DAG PÅ FESTIVAL


Tekst: Sara Helene Rønningstad            Bilder: UKENfoto


I det etterlengtede solskinnsværet på lørdag fyltes Bergen opp av festivalklare studenter. OBOS-teltet på Koengen hadde mye å by på. Mens noen ladet opp i saccosekker med god mat fra bodene rundt omkring, utfordret andre til tvekamp på hoppeslottets bro. Det var egne barområder og spiseområder for de prateglade, mens området ved scenen stadig var fullt av ivrige tilskuere. Artister gikk av og på, vennegjenger kom og gikk og det var stadig liv i det lune teltet. Området foran den mektige scenen endret seg gradvis fra å være dekket med langbord og livlig prat til hopping i takt med god, norsk rap.

160305 festivaldagen alex stamney-9050

Bare Moro Impro åpnet Festivaldagen med improviserte vitser, sang og drama. Humorgruppen satt raskt stemningen da de fikk alle med seg på å synge Mummisangen. Poengene kom kjapt mens de forklarte hvorfor «Sex med meg er som… Pokémon» eller imiterte tilfeldig valgte Tinder-profiler. Selv om rommet bød på utfordringer for samspillet med publikum, gav guttene alt og leverte en lattermild start på dagen.

Kvelden bød deretter på tre utrolig talentfulle og engasjerende artister. OMVR fenget med soulinspirerte pop-sanger og et høyt energinivå på scenen. Publikum lot seg rive med av den gode og lette stemningen, og danset foran scenen. Arif fulgte opp med intens rap og leverte over all forventning. Publikum var overbevist:

– Det var fantastisk god stemning i hele teltet, og Arif var overraskende bra, synes Mari fra Oslo.

160305 festivaldagen alex stamney-9176

160305 festivaldagen alex stamney-9214

Mot slutten av dagen møtte 4500 spente mennesker opp på Koengen for å se Karpe Diem spille, og applausen var øredøvende da rapperne viste seg på scenen. Gutta fra Oslo lovte å gi alt foran et slikt oppmøte, og leverte et knallsterkt show. Allsangen runget på Hus/hotell/slott brenner og duoen tok også fram uforglemmelige klassikere som Krølla femtilapp Y’all og Vestkantsvartinga. Det var en imponerende oppvisning av musikalsk talent og glede, og festivalstemningen var på topp. Publikum var overbevist.  

– Jeg har vært på to Karpe-konserter før, men dette var den desidert beste! Alt fra musikken til showet og stemningen var helt perfekt, sier ivrig festivaldeltaker.

Kvelden fikk en brå slutt etter at et brannslukningsapparat ble tømt fra scenen, og det ble en litt for tidlig avslutning på en ellers svært vellykket Festivaldag.

160305 festivaldagen alex stamney-9186